Pas gestopt Feyenoord-talent Baars wil weer beginnen: 'Liefst in islamitisch land'

Pas gestopt Feyenoord-talent Baars wil weer beginnen: 'Liefst in islamitisch land'

03-10-2023 16:29 Laatste update: 16:57
271

Het twintigjarige talent Guus Baars maakte onlangs nog bekend te stoppen met voetballen, maar hoopt nu toch weer aan de bak te kunnen als prof. Daarbij stelt hij wel één voorwaarde: het liefst bij een club met een islamitisch karakter. 

Baars baarde eerder deze zomer opzien door zijn doorlopende profcontract bij Feyenoord op te zeggen. In een video op Instagram vertelde hij dat hij het plezier in het voetbal was kwijtgeraakt en dat hij zich wilde bekeren tot de islam. Baars zou dit seizoen aanvankelijk op huurbasis uitkomen voor FC Dordrecht, waarvoor hij uiteindelijk maar één keer in actie kwam. Op 31 augustus maakte hij bekend te stoppen, maar inmiddels kriebelt het weer. 

"Ik was door meerdere redenen het plezier kwijt, maar ik heb nu toch weer de honger", aldus Baars in gesprek met Voetbal International. "Dat had ik zelf totaal niet verwacht, maar ik ben er wel blij mee." De centrale verdediger houdt zelf zijn conditie op peil en hoopt in januari een nieuwe werkgever te vinden. "Het liefst een club in een islamitisch land. Dan kan ik mijn hobby uitoefenen, de Arabische taal leren en mezelf nog meer in het geloof verdiepen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik was hiervoor een versie van mezelf die niet helemaal klopte. En ik voel me zeker ook gelukkiger."

Toen Baars stopte, had hij nog geen concreet alternatief. "Ik was best bang om te stoppen. Het geld zou wegvallen, en ik was natuurlijk ook angstig om me te uiten over het islamitische gedeelte. Door de kinesioloog leerde ik meer op mijn intuïtie te vertrouwen. Een beetje schijt hebben, eigenlijk. Ik merk nu dat ik direct veel beter in mijn vel zit. Ik ben mezelf en verstop me niet langer", besluit hij.