PSV behoudt ongeslagen status in Youth League dankzij Van Duiven

03-10-2023 17:52 Laatste update: 18:45
42

PSV O19 blijft ongeslagen in de groepsfase van de Youth League. Op De Herdgang knokten de Eindhovense talenten zich in de tweede helft naast Sevilla: 1-1.

PSV worstelde met de leeftijdgenoten van Sevilla en kwam vijf minuten voor rust op achterstand door een knullige eigen goal van Tim van den Heuvel. In de tweede helft rechtte de ploeg van trainer Vincent Heilmann de rug. Dat leverde één doelpunt op: Jason van Duiven, vorig seizoen nog clubtopscorer in de Keuken Kampioen Divisie, benutte een strafschop.

Door het gelijkspel blijft PSV O19 ongeslagen in de Youth League, nadat er twee weken geleden werd gewonnen bij Arsenal (1-2). Van Duiven was toen ook trefzeker. Feyenoord startte de Youth League-campagne dinsdag met een ruime zege op Celtic, terwijl regerend kampioen AZ op dit moment met 7-0 (!) leidt tegen Klaipeda FM uit Litouwen. Daar is het nu rust.

De hoofdmacht van PSV trapt om 21.00 uur uur af tegen Sevilla.