Slot staat achter Feyenoord-vervanger: Dit is niet zijn eerste wedstrijd

Slot staat achter Feyenoord-vervanger: "Dit is niet zijn eerste wedstrijd"

03-10-2023 18:38
33

Arne Slot hoopt dat hij Santiago Gimenez niet gaat missen tijdens het Champions League-uitduel van Feyenoord met Atlético Madrid. Ayase Ueda vervangt de Mexicaanse topschutter in Estadio Wanda Metropolitano.

"Het is altijd vervelend als een spits in zo'n goede vorm niet mee kan doen", refereert Slot op de persconferentie, opgetekend door het Algemeen Dagblad, aan de tien goals van Gimenez in de eerste zeven Eredivisie-speelrondes. "Tegelijkertijd hebben we de afgelopen maanden kunnen zien, op de training en soms in een invalbeurt, dat we met Ueda een prima spits hebben achter hem."

Een nadeel, weet Slot: de Japanse spits komt terug van een blessure. "Het is vervelend dat hij weinig wedstrijdminuten heeft kunnen maken. De vraag blijft hoe hij met de intensiteit van zo'n wedstrijd omgaat, maar daar komen we alleen achter door hem op te stellen. Hij is 25 jaar, dit is niet zijn eerste wedstrijd."

Ook Gernot Trauner werd gevraagd naar de absentie van Gimenez, die vanwege een schorsing nog één wedstrijd moet toekijken in Europa. "Natuurlijk is Santi heel belangrijk voor ons. Hij maakt veel goals de laatste tijd", aldus de aanvoerder. "Het is verdrietig dat hij er niet bij is op het veld, maar we hebben andere spelers die hun best gaan doen om ons aan doelpunten te helpen."