Slot lyrisch over 'voorbeeld en inspiratie': 'Gezien met ons kampioenschap'

Slot lyrisch over 'voorbeeld en inspiratie': 'Gezien met ons kampioenschap'

03-10-2023 19:38
13

Arne Slot steekt de loftrompet over Diego Simeone en Atlético Madrid. De trainer van Feyenoord botste twee jaar geleden nog met de Argentijnse coach tijdens een oefenduel in De Kuip, maar daar tilt hij niet zwaar meer aan.

"Voor mij was het niet meer dan een voetnoot. Ik was meer onder de indruk van hoe zij een oefenwedstrijd beleven. Dat hebben we later ook vaak richting de spelers aangehaald. Voor mij is dat opstootje echt een voetnoot geweest, het stelde niks voor", benadrukte Slot op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel in Madrid. "Het is een zeer gerespecteerde collega."

Slot is onder de indruk van Simeone. "Ik denk dat Simeone en Atlético een voorbeeld zijn geweest voor ons. De club stond er financieel niet goed voor toen hij als trainer kwam. Hij heeft echt zijn eigen succes moeten opbouwen. Hij heeft de ploeg een eigen identiteit gegeven, maar vooral ook een enorme winnaarsmentaliteit. Daar hebben we een vleugje van mogen ruiken in die oefenwedstrijd", aldus de Feyenoord-coach.

"Zij zijn een inspiratie voor ons geweest", vervolgt Slot over Atlético. "Ook wij moeten het in Nederland opnemen tegen twee concurrenten die, zeker tot voor kort, financieel veel meer mogelijkheden hadden dan wij. Als je dan een eigen mentaliteit en identiteit hebt, dan kun je daar af en toe tussen komen. Net als Atlético. Dat hebben we gezien met ons kampioenschap vorig jaar."