Dubbelslag Becker niets waard voor verliezend Union, Sociedad wint in Oostenrijk

03-10-2023 20:45 Laatste update: 20:50
7

Union Berlin is dinsdagavond in Duitsland tegen een zeer pijnlijke nederlaag aangelopen. Danilho Doekhi en Sheraldo Becker hadden na ruim een halfuur spelen een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken tegen Braga, maar keken na 94 minuten spelen alsnog tegen een 2-3 achterstand aan. Iets ten zuiden, in Oostenrijk, won Real Sociedad overtuigend met 0-2 van RB Salzburg.

Union Berlin - Braga
Doekhi en Becker debuteerden twee weken terug met Union Berlin in het miljardenbal. Toen was Real Madrid in Spanje met 1-0 te sterk. Tegen Braga was de start zeert voortvarend. Al na een halfuur spelen was het raak. Becker, die een spitsenduo vormde met Kevin Behrens, scoorde. De oud-speler van onder meer ADO Den Haag en PEC Zwolle maakte gebruik van zijn enorme snelheid en rondde koelbloedig af.

Slechts zeven minuten later sloeg Becker opnieuw toe. De geboren Amsterdammer was wederom veel te snel voor de Braga-defensie, waarna hij heel overtuigend met links binnenschoot. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Union, maar de bezoekers uit Portugal wisten nog voor rust de aansluitingstreffer te maken via Sikou Niakate. Doekhi, die een achterhoede vormde met onder anderen Leonardo Bonucci en Robin Gosens, probeerde in het tweede bedrijf de voorsprong vast te houden, maar dat ging al snel mis. Bruma (ex-PSV) tekende al in de 51e minuut voor de 2-2. En hoe. De aanvaller plaatste de bal van heel ver perfect in de kruising. Braga slaagde er ook nog in de comeback compleet te maken. André Castro dompelde Becker en co. in rouw door in de 94e minuut de 2-3 te maken.

RB Salzburg - Real Sociedad
in Oostenrijk werd er tegelijkertijd afgetrapt voor RB Salzburg - Real Sociedad. De thuisploeg verraste twee weken terug nog vriend en vijand door in Portugal te winnen van Braga, maar een nieuwe overwinning zat er deze keer niet in. Sociedad behaalde voor het eerst in twintig jaar tijd weer eens een zege in de Champions League. Al na een halfuur spelen was het duel beslist. Mikel Oyarzabal en Brais Méndez maakten de doelpunten.