Bosz verklaart PSV-keuze: 'Absoluut nog niet fit om zo'n duel te spelen'

Bosz verklaart PSV-keuze: 'Absoluut nog niet fit om zo'n duel te spelen'

03-10-2023 20:40
9

Peter Bosz maakt zich op voor een vermakelijke Champions League-wedstrijd tussen PSV en Sevilla. De trainer verklapt dat de Eindhovenaren niet 'iets nieuws' zullen gaan doen: zijn ploeg zal gewoon weer de aanval kiezen.

Bosz wrijft zich in de handen als hij de opstellingen van beide teams ziet. "Ik vind dat Sevilla ook een offensieve opstelling heeft gekozen. Met Suso achter de spits en Ivan Rakitic een linie terug, dus een extra voetballer erbij. Zij hebben ook een brede selectie, dat zie je", vertelt de oefenmeester bij RTL. "Wij willen ook winnen hier. En aanvallen en scoren."

Bosz heeft het snel op de rit gekregen bij PSV. "In de competitie doen we het goed. We gaan kijken hoe we het vanavond tegen Sevilla doen", erkent Bosz, die ook tegen Sevilla niet afwijkt van zijn spelopvatting ondanks de harde nederlaag tegen Arsenal. "Het gaat erom dat je zo goed druk zet dat zij er niet onderuit kunnen spelen. Als dat niet lukt, zullen we heel compact moeten staan. Ik denk dat Sevilla snel de lange bal speelt. Wanneer zij wel gaan voetballen, want ze hebben echt goede spelers, en wij krijgen er geen druk op, dan zullen we dicht bij elkaar moeten komen."

Volgens Bosz ging dat niet goed in Londen. "Tegen Arsenal hebben we gewoon slecht verdedigd. Dat had niets met naïef te maken, want we hadden genoeg man achter de bal. Als je niet kort zit, dan hebben zij teveel kwaliteit."

Bella-Kotchap
Tot slot verklaart Bosz zijn keuze voor André Ramalho in het hart van de defensie. "Armel Bella-Kotchap heeft met zijn verstandskiezen een behoorlijk jasje uitgedaan. Hij heeft aan de antibiotica gezeten. Ik vind hem absoluut nog niet fit om zo'n wedstrijd te spelen, en dat hebben we tegen FC Volendam ook kunnen zien. Hij moet nog even bijtrekken."