KNVB 'oorverdovend' stil: restant RKC - Ajax mogelijk pas over enkele maanden

KNVB 'oorverdovend' stil: restant RKC - Ajax mogelijk pas over enkele maanden

03-10-2023 21:25 Laatste update: 21:28
210

Het restant van RKC Waalwijk - Ajax dreigt volgens het Algemeen Dagblad op een 'heuse tienminutenaffaire' uit te draaien. De KNVB wil drie dagen nadat het duel werd stilgelegd vanwege de akelige blessure van Etienne Vaessen nog altijd niets kwijt over het inhaalmoment. Mogelijk vindt dat pas over een paar maanden plaats. 

Het protocol van de KNVB schrijft voor dat wedstrijden bij dergelijke scenario's eigenlijk zo snel mogelijk moeten worden uitgespeeld, maar daar lijkt in dit geval geen sprake van te zijn. Het AD meldt dat er 'in de wandelgangen' is besproken dat de resterende zes minuten plus blessuretijd 'op zijn vroegst' over enkele maanden worden gespeeld. De voornaamste oorzaak daarvoor is dat Ajax tot december een dubbel programma heeft. 

Het AD heeft contact opgenomen met de KNVB, die spreekt over 'het leggen van een puzzel'. De Nederlandse voetbalbond wil nog niks laten weten over een mogelijke datum. "We kunnen nog niet veel zeggen over wanneer het restant zal worden ingehaald. Zodra we een datum hebben, treden we daarover naar buiten", vertelt een woordvoerder. Op de vraag waarom er geen opheldering wordt verschaft over het inhaalmoment, wil de KNVB niet uitweiden. 

Ajax, dat in de slotfase een 2-3 voorsprong verdedigde, 'vreest' volgens het AD dat de oplossing voor diverse verschuivingen in het speelprogramma gaat zorgen en dat daardoor fans gedupeerd worden die een kaartje hebben gekocht voor andere wedstrijden in de Eredivisie. Een voorbeeld daarvan was vorige week, toen er een streep ging door Ajax - FC Volendam omdat de dramatisch verlopen Klassieker ingehaald diende te worden. Het duel met Volendam werd om die reden verplaatst naar begin november, waardoor ook Ajax - sc Heerenveen weer een nieuwe datum kreeg.