Manchester City dankt uitblinker Álvarez, Barça met de schrik vrij

Manchester City dankt uitblinker Álvarez, Barça met de schrik vrij

04-10-2023 23:00
29

Manchester City heeft de Champions League-kraker tegen RB Leipzig gewonnen. Mede door een ijzersterke invalbeurt van Julián Álvarez (foto) werd het 1-3 voor de titelhouder. FC Barcelona won met pijn en moeite bij FC Porto.

RB Leipzig - Manchester City 1-3
Bij RB Leipzig begon smaakmaker Xavi Simons in de basis, maar hij kon niet voorkomen dat Manchester City de boventoon voerde. Na een kleine 25 minuten brak Phil Foden de ban. De spelmaker schoot hard raak op aangeven van Champions League-debutant Rico Lewis. De ploeg van Pep Guardiola verzuimde het krachtsverschil verder in de score uit te drukken en kreeg na rust de rekening gepresenteerd. Loïs Openda rondde beheerst af na een Duitse counter.

Die Roten Bullen leken even door te drukken, maar City nam al snel weer het heft in handen. Erling Haaland was dicht bij de 1-2, net als Foden die de paal raakte uit een vrije trap. Invaller Álvarez maakte uiteindelijk alsnog het verschil in de slotfase. De Argentijn schoot eerst prachtig raak en gaf ook nog een assist op Jeremy Doku: 1-3. The Citizens zijn zodoende nog foutloos in de poule.

FC Porto - FC Barcelona 0-1
FC Barcelona heeft zijn tweede overwinning geboekt in de groepsfase van de Champions League. Een eenvoudige avond was het desondanks niet in het Estádio do Dragão, al schoten de Catalanen nog wel uit de startblokken. Vooral de Portugezen João Cancelo en João Félix hadden het op hun heupen tegen FC Porto. Na een halfuur kreeg Barça een flinke tegenvaller te verwerken. Robert Lewandowski ging met een blessure naar de kant. Uitgerekend de vervanger van de Poolse ster, Ferran Torres, brak de ban. Na een rush van Ilkay Gündogan schoot hij op slag van rust raak. 

In de tweede helft kwam Barça er nauwelijks nog aan te pas. Porto was gevaarlijk, maar zag onder meer een rake kopbal van Taremi worden afgekeurd. De ploeg van Xavi kwam zodoende met de schrik vrij.

Overige uitslag
Rode Ster Belgrado - Young Boys Bern 2-2