Van Veen deelt reden voor provocatief juichen: 'Ik sta op tegen die mensen'

Van Veen deelt reden voor provocatief juichen: 'Ik sta op tegen die mensen'

06-10-2023 23:56 Laatste update: 07-10-2023 00:04
142

Kevin van Veen zorgde met het juichen na zijn doeltreffende vrije trap voor enige controverse in de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Groningen. Na zijn goal ging de spits dichtbij de fanatieke aanhang van NAC staan om opzichtig zijn doelpunt te vieren. De aanvaller van de Groningers trapte tegen een reclamebord en er werd bier naar het veld gegooid, waarna de wedstrijd werd stilgelegd. In gesprek met ESPN vertelt Van Veen waarom hij zijn goal zo uitbundig vierde.

"Ik hou wel van emotie, maar er zitten daar volwassen mannen met kinderen, die mijn het dochter het k-woord toewensen. Mijn dochter is nog geen eens geboren en ze wordt al kapot bedreigd", zegt Van Veen, die erkent dat hij met zijn actie niet het goede voorbeeld geeft, maar ook benadrukt dat er een grens is. "Ik sta op tegen mensen die denken dat ze alles kunnen zeggen."

Wedden

Meer odds

Van Veen doelt mogelijk op een post op X van een week geleden. 'Ga eens lopen man. Hoop dat jullie een miskraam krijgen', ontving de spits als commentaar op zijn foto, van een FC Groningen-supporter. Van Veen deelde het privébericht dat hij kreeg toegestuurd vervolgens, maar verwijderde het ook al snel.