Vermeer herkent Feyenoord niet meer: 'Dat het een trendbreuk is? Zeker'

Vermeer herkent Feyenoord niet meer: 'Dat het een trendbreuk is? Zeker'

07-10-2023 11:37 Laatste update: 11:43
59

Kenneth Vermeer zit zondag bij PEC Zwolle wanneer zijn voormalige club Feyenoord op bezoek komt. De 37-jarige doelman stond tussen 2014 en 2020 onder contract in Rotterdam en is lovend over trainer Arne Slot. 

Vermeer blikt in gesprek met De Telegraaf vooruit op het duel met de nummer vier van de Eredivisie, die woensdag een goede indruk achterliet tegen Atlético Madrid. "Wat ze daar hebben neergezet, voetballend, dat klopt allemaal", meent Vermeer over de aanstaande tegenstander. De doelman herkent de club die hij in 2020 verliet niet meer, in goede zin van het woord. "Maar ze hebben daar ook een trainer staan die het wel snapt."

Wedden

Meer odds

De doelman ziet dat er iets is veranderd in Rotterdam. Waar Feyenoord het de afgelopen jaren vooral van inzet en hard werken moest hebben, is daar nu voetbal van hoog niveau bijgekomen. "Vlak voordat ik wegging, wilden we ook voetballen, maar niet het voetbal dat Feyenoord nu speelt. Wat ik nu zie, daar kan ik van genieten. Dat het een trendbreuk is? Zeker. Hard werken was altijd nummer 1 bij Feyenoord, maar nu is het een combinatie van. Er wordt arbeid geleverd, maar ook goed gevoetbald."

Tegen Atlético maakte Feyenoord een goede indruk, maar een zege van de Rotterdammers in Zwolle is geen uitgemaakte zaak, aldus Vermeer. "Europees voetbal en de competitie is een wereld van verschil. Wanneer je dat liedje van de Champions League hoort, komen er krachten naar boven, maar in de competitie moet het meer vanuit hunzelf komen", besluit de doelman.