Hoge woord is eruit: Hazard (32) 'luistert naar zichzelf' en stopt ermee

Hoge woord is eruit: Hazard (32) 'luistert naar zichzelf' en stopt ermee

10-10-2023 11:15 Laatste update: 11:25
175

Het hoge woord is eruit: Eden Hazard stopt met voetballen. De Belg zet op 32-jarige leeftijd een definitieve punt achter zijn carrière, nadat hij afgelopen zomer vertrok bij Real Madrid en vervolgens drie maanden zonder club zat.

'Je moet naar jezelf luisteren en op het juiste moment stop zeggen', laat Hazard weten in een statement. De Belg speelde zestien jaar op het hoogste niveau en kwam uit voor Lille OSC, Chelsea, Real Madrid en de nationale ploeg van België. 'Ik heb mijn droom kunnen verwezenlijken, heb over de hele wereld gespeeld en plezier gehad. Het was geweldig, ik zal jullie allemaal missen.'

Hazard liep in de zomer uit zijn contract bij Real Madrid, dat hem vijf jaar geleden voor honderd miljoen euro wegplukte bij Chelsea. Het avontuur van de Belg in de Spaanse hoofdstad liep uit op een fiasco. Door blessures kwam hij nooit voor een lange periode in actie. In Engeland groeide hij uit tot een van de beste Premier League-spelers ooit.

Na zijn transfervrije exit bij Real Madrid bleef Hazard in de Spaanse hoofdstad wonen. In de tussentijd werd hij gelinkt aan legio clubs, maar een doorstart bleef uit.

Afgelopen weekend kwam zijn broertje Kylian al met een opvallend advies. "Als ik hem was, zou ik onmiddellijk stoppen. Hij heeft besloten om het voorlopig rustig aan te doen. Hij probeert gewoon van het leven te genieten. Na zo'n lange carrière denk ik dat Eden het verdient om tijd door te brengen met zijn familie."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eden Hazard (@hazardeden_10)