Opvallend Simons-nieuws: 'PSV ontvangt volledige transfersom bij snelle verkoop'

Opvallend Simons-nieuws: 'PSV ontvangt volledige transfersom bij snelle verkoop'

13-10-2023 12:35 Laatste update: 12:41
168

Het leek erop dat de soap rondom de terugkoopclausule van Xavi Simons eindelijk ten einde was gekomen, maar dat is toch niet helemaal het geval. Als Paris Saint-Germain Simons namelijk voor een bepaalde datum verkoopt, heeft PSV recht op de transfersom. Dat beweert L'Équipe.

Het was misschien wel het verhaal van de transferzomer: na een geweldig jaar bij PSV had Paris de kans om Simons voor zes miljoen euro terug te kopen. De Oranje-international besloot terug te keren naar Parijs, wat voor grote teleurstelling zorgde in Eindhoven. Onderaan de streep hield PSV slechts vier miljoen over. Het doorgaans betrouwbare L'Équipe weet echter dat de Eindhovenaren onder een specifieke voorwaarde alsnog kunnen cashen door Simons.

Nu de RB Leipzig-huurling weer eigendom is van PSG, is er een nieuwe clausule van kracht: als Simons voor een onbekende datum wordt verkocht, gaat de transfersom naar PSV. De betreffende datum is volgens L'Équipe nog niet bereikt en zou er in ieder geval voor zorgen dat Simons komende zomer niet verkocht kan worden.

Simons is dit seizoen op huurbasis actief bij Leipzig. Deze week werd duidelijk dat de middenvelder annex aanvaller volgend seizoen mogelijk nog steeds op huurbasis speelt bij de Bundesliga-club. Vrijdagavond staat Simons met het Nederlands elftal tegenover Frankrijk.

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!