Aderlating FC Twente: Vlap mist derby en is twijfelachtig voor topper

Aderlating FC Twente: Vlap mist derby en is twijfelachtig voor topper

16-10-2023 13:14
47

FC Twente moet het in de derby tegen Heracles Almelo zonder Michel Vlap stellen. De 26-jarige aanvallende middenvelder heeft een enkelblessure opgelopen, meldt de Enschedese club.

Vlap liep de kwetsuur vorige week op tijdens de training, waardoor hij zondag niet in actie kan komen in het Eredivisie-duel bij Heracles. Of hij een week later wel inzetbaar is voor de topper tegen Feyenoord, is twijfelachtig. Het is een forse tegenvaller voor trainer Joseph Oosting. Als hangende linksbuiten is Vlap een belangrijke spil in het elftal. Na acht competitiewedstrijden staat de teller op twee goals en één assist.

Met Ajax-huurling Naci Ünüvar zat ook een concurrent van Vlap de laatste vier wedstrijden al in de lappenmand. De Tukkers hopen in Almelo wel voor het eerst dit seizoen een beroep te doen op Gijs Smal, meldt TC Tubantia. De linksback maakte afgelopen week zijn rentree in een oefenduel met Union Sint-Gillis.

FC Twente kent een uitstekende start van het seizoen. De Tukkers wonnen tot dusver zeven van de acht wedstrijden en staan op een derde plaats in de Eredivisie.