'Van Nistelrooij kwam naar me toe: het ruikt naar alcohol in de kleedkamer'

'Van Nistelrooij kwam naar me toe: het ruikt naar alcohol in de kleedkamer'

17-10-2023 14:26 Laatste update: 15:03
97

Ruud van Nistelrooij heeft bijgedragen aan de breuk tussen Ronaldo en Real Madrid, zo valt op te maken uit de woorden van Fabio Capello. Een naar alcohol ruikende kleedkamer was zestien jaar geleden de druppel.

Capello arriveerde in de zomer van 2006 bij Real Madrid en besloot Ronaldo na zeven maanden de deur te wijzen. Daar had hij zo zijn redenen voor, zo heeft de legendarische Italiaan volgens Spaanse media op de universiteit van Milaan verteld aan studenten.

"In februari 2007 was het genoeg geweest. Ronaldo was iemand die hield van een feestje en ploeggenoten aanmoedigde om mee te gaan", aldus Capello. "Op een dag kwam Van Nistelrooij naar me toe en zei: Trainer, het ruikt naar alcohol in de kleedkamer. Dat klopte."

O Fenomeno, zoals de bijnaam van de Braziliaanse Ronaldo luidt, kampte destijds ook met overgewicht. "Hij woog dat jaar 94 kilo. Op het WK van 2002 was dat nog 82. Ik vertelde hem dat hij moest afvallen, maar hij kwam niet verder dan 92,5 kilo..."

Het is niet de eerste keer dat Capello het verhaal over Ronaldo ten gehore brengt. Van Nistelrooij heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend.

Na zijn periode in Madrid ging Ronaldo naar AC Milan. Capello: "Op een dag vroeg Silvio Berlusconi (ex-voorzitter, red.) me om advies, mocht hij Ronaldo willen kopen. Ik vertelde hem dat het een slecht plan was, omdat Ronaldo een feestbeest was en zich omringde met vrouwen. Een dag later had Berlusconi hem gekocht."