Fagioli bekent schuld in gokschandaal en wordt voor zeven maanden geschorst

Fagioli bekent schuld in gokschandaal en wordt voor zeven maanden geschorst

17-10-2023 17:08 Laatste update: 17:12
23

Nicolo Fagioli heeft toegegeven schuldig te zijn aan illegale gokpraktijken. De middenvelder van Juventus zou bovendien met de Italiaanse autoriteiten een schikking hebben getroffen over zijn straf. 

De 22-jarige Fagioli is tot een akkoord gekomen met de Italiaanse autoriteiten, meldt Sky Sport. Doordat hij schuld heeft bekend in het gokschandaal is zijn straf aanzienlijk lager. De speler van Juventus wordt voor zeven maanden geschorst, in plaats van de drie jaar die boven zijn hoofd hingen. Bovendien zou Fagioli aangegeven hebben volledig mee te werken aan het onderzoek en hulp zoeken voor zijn gokproblemen. 

De schorsing gaat in vanaf het moment dat de Italiaanse bond het bericht officiëel naar buiten brengt. Het is niet bekend wanneer dat precies gaat gebeuren, maar dat het seizoen van de middenvelder voorbij is, lijkt aannemelijk. 

De schorsing van Fagioli is de eerste straf in het gokschandaal, waarin ook de namen van Newcastle United-middenvelder Sandro Tonali en Aston Villa-speler Nicolò Zaniolo zijn genoemd.