Woede bij Denemarken na 'bedreigingen': 'Ze konden mijn carrière ruïneren'

Woede bij Denemarken na 'bedreigingen': 'Ze konden mijn carrière ruïneren'

18-10-2023 11:30
45

Rasmus Højlund is niet te spreken over het gedrag van een aantal internationals van San Marino. Dinsdagavond ontsnapte Denemarken aan een blamage in de dwergstaat. 

Denemarken zegevierde, mede dankzij een goal van Højlund, met 1-2 in San Marino, dat overduidelijk het gevoel had dat er iets te halen viel. "Ze begonnen met vervelende dingen naar mij te roepen en ik versta Italiaans. Daarna werd het duwen, slaan en ze grepen me hard vast", zegt de woeste spits van Manchester United tegen TV2.

Højlund stelt dat de spelers van San Marino steeds verder gingen. "Ze hadden niets te verliezen en waren ongelooflijk respectloos. Vooral hij daar", wijst hij in de mixed zone naar opponent Alessandro Tosi. "Die jongens wisten heel goed dat ze net zo goed mijn carrière hadden kunnen ruïneren."

"Ze zeiden op een gegeven moment zelfs: Wacht maar op de volgende actie en we maken je kapot. Het waren min of meer bedreigingen", aldus een withete Højlund, die vlak voor tijd een knietje in zijn rug kreeg. "Dat had werkelijk niets met voetbal te maken en was voor mij een directe rode kaart. De scheidsrechter had echt geen controle over de wedstrijd. Ik kan nu nog niet zeggen hoe mijn rug morgen voelt, maar ik heb een verleden met rugklachten, dat maakt dit wel extra frustrerend."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!