El Ghazi licht beladen uitspraak toe die hem schorsing bij Mainz opleverde

El Ghazi reageert na schorsing: 'Mijn statement verkeerd geïnterpreteerd'

27 oktober 2023 om 16:20

Anwar El Ghazi heeft zijn omstreden boodschap over de oorlog tussen Israël en Hamas toegelicht. De buitenspeler werd anderhalve week geleden op non-actief gezet door zijn club FSV Mainz. Hij benadrukt nu dat zijn Instagram-post 'verkeerd geïnterpreteerd' is.

El Ghazi sprak op sociale media onder meer zijn steun uit voor de Palestijnse zaak. 'Van de rivier tot de zee zal Palestina vrij zijn', liet de oud-speler van onder meer Ajax en PSV weten. De Bundesliga-club distantieerde zich van de inhoud van het bericht en besloot hem te schorsen. Mainz noemde het standpunt 'ondraaglijk'. Daarom klimt El Ghazi nu opnieuw in de pen.

'Ik veroordeel het doden van alle onschuldige burgers in Palestina en Israël', steekt de tweevoudig Oranje-international van wal. 'Ik leef mee met de onschuldige slachtoffers van dit conflict, ongeacht hun nationaliteit. Ik zet me in voor een vreedzame regio in het Midden-Oosten. Voorzover mijn vorige statements op sociale media verkeerd zijn geïnterpreteerd, wil ik graag benadrukken dat vrede en menselijkheid boven alles staat.'

Het is nog niet bekend of en wanneer Mainz El Ghazi in genade aanneemt.