Mossou countert felle Bosz-uitspraken: 'PSV heeft ongelooflijk veel voordeel'

Mossou countert felle Bosz-uitspraken: 'PSV heeft ongelooflijk veel voordeel'

13-11-2023 20:40 Laatste update: 20:43
46

Peter Bosz pareerde zondagmiddag de kritiek van Sjoerd Mossou over de deelname van beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie. Laatstgenoemde heeft daar maandagavond weer op gereageerd. "Wat mij stoorde aan het betoog van Bosz, is dat hij zei: die KKD-clubs denken alleen maar aan zichzelf", aldus de journalist van het Algemeen Dagblad. 

Het begon toen Bosz vorige week zei dat het 'belachelijk' is dat spelers als Armando Obispo en Mauro Júnior na lang blessureleed geen wedstrijdritme mogen opdoen bij Jong PSV, omdat ze te oud zijn. Mossou schreef daar een ietwat verbolgen column over, waarna Bosz zondagmiddag voor PSV - PEC Zwolle van zich afbeet. "De mensen die daar iets over gezegd hebben, die weten niet waar ze het over hebben. Er is onderzoek gedaan in de tijd dat ik nog in Nederland trainer was, in de tijd dat er dus nog oudere spelers mee mochten doen: wat is nou het resultaat op het moment dat er eerste elftal-spelers meedoen ten opzichte van de jonge jongens? Toen bleek dat er meer punten gehaald werden met die jonge jongens."

"Dat is de kunstgrastheorie", countert Mossou maandagavond bij Rondo. "Je kunt er allerlei statistieken op loslaten, maar onder de streep maakt het niet zoveel uit. Het gaat er in de kern om dat je een gelijk speelveld creëert. Of het nou de ondergrond betreft, of met de samenstelling van de selectie. Daar hebben we het nu over. Het is een gegeven dat het een heel groot verschil maakt of je op maandag of op vrijdag speelt tegen een beloftenploeg, omdat die simpelweg een andere selectie samenstellen en andere prioriteiten hebben."

Al met al is het gegeven dat de jong-ploegen op maandagen aantreden met andere elftallen dan op vrijdag. Wat de uitslag van die wedstrijd dan wordt, doet er volgens Mossou niet toe. "Je wil gewoon dat er in een competitie een normaal speelveld is. Nou is dat bij die beloftenploegen sowieso al discutabel. Dat maakt het al tot iets heel uitzonderlijks. Daarmee krijgen die profclubs, die vier, een enorm privilege om hun eigen spelers op te leiden. Als het gaat om het serieus nemen van de competitie, dan ontkom je er niet aan dat je er een beetje regels voor maakt, want anders wordt het helemaal een duiventil."

"Wat mij stoorde aan het betoog van Bosz, is dat hij zei: die KKD-clubs denken alleen maar aan zichzelf", vervolgt Mossou, die bijval krijgt van tafelgenoot Willem Vissers. "Dat is echt de omgekeerde wereld. Die willen gewoon een normale competitie, en terecht." Dat PSV momenteel Obispo en Mauro Júnior geen minuten mag laten maken in de KKD, is volgens Mossou gewoon een logische consequentie. "PSV heeft toch ongelooflijk veel voordeel dat Jong PSV in die competitie mag spelen? Dus je krijgt al heel veel privileges."