'Aan Ajax gelinkte routinier (32) gaat Leipzig nu alsnog verlaten voor avontuur'

'Aan Ajax gelinkte routinier (32) gaat Leipzig nu alsnog verlaten voor avontuur'

13-11-2023 23:37 Laatste update: 23:38
9

Emil Forsberg gaat RB Leipzig na negen jaar verlaten, melden toonaangevende media in Duitsland. De Zweed werd afgelopen zomer nog even gelinkt aan Ajax, maar verkast in de komende transferperiode naar de Major League Soccer.

Midden augustus dook in Zweden het bericht op dat Ajax hoopte op een verrassende transfer van de 32-jarige Forsberg. Daar kwam echter niets van terecht: de middenvelder bleef gewoon bij Leipzig en leek zelfs te gaan verlengen bij de club. Dat gebeurde na verschillende onderhandelingspogingen niet. Nu gaat Forsberg alsnog vertrekken bij de club met wie hij van de Tweede Bundesliga naar de top van de Bundesliga klom.

Wedden

Meer odds

Volgens onder meer BILD en Kicker verkast hij deze winter naar New York Red Bulls, dat dus ook in handen is van het energiedrankmerk. Daar tekent de 84-voudig international een meerjarig contract. De kans is goed aanwezig dat Forsberg na zijn voetballoopbaan ook verbonden blijft aan Red Bull.

Forsberg is dit seizoen geen vaste basisspeler bij Leipzig, omdat hij onder meer Xavi Simons voor zich moet dulden in de pikorde. In totaal speelde de aanvallende middenvelder al ruim driehonderd duels voor de huidige nummer vier van de Bundesliga.