PSV 'maakt weinig indruk' en verliest bij rentree van hersteld duo van Schalke

PSV 'maakt weinig indruk' en verliest bij rentree van hersteld duo van Schalke

15-11-2023 16:06 Laatste update: 18:35
254

PSV is woensdagmiddag onderuit gegaan in een oefenduel met Schalke 04. Bij de Eindhovenaren maakten Armando Obispo en Mauro Júnior hun rentree. Zij konden echter niet voorkomen dat de Tweede Bundesliga-club met 0-2 zegevierde.

Zowel Obispo als Júnior, die na lang blessureleed weer fit zijn, speelden 75 minuten mee op De Herdgang. Ook Patrick van Aanholt maakte zijn opwachting in de basiself. Niet als linkervleugelverdediger, maar als controleur op het middenveld. 'Zonder de vaste basiskrachten maakte PSV weinig indruk tegen Schalke', tekent Voetbal International op, dat als een van de weinige media aanwezig was bij het besloten oefenduel. 

Schalke kwam na rust op voorsprong dankzij spits Simon Terrode. In de slotfase liepen de Duitsers, waar voormalig PSV'er Timo Baumgartl een basisplaats had, nog uit naar 0-2. Keke Topp scoorde. Voor PSV is het resultaat echter ondergeschikt aan de terugkeer van Obispo en Júnior. Trainer Peter Bosz wilde het duo aanvankelijk al speelminuten laten maken in de Keuken Kampioen Divisie, alleen volgens de nieuwe regelgeving moeten spelers na 1 januari 2002 geboren zijn om te mogen participeren in die competitie.