Van der Vaart waarschuwt Schouten: 'Je krijgt maar één of twee kansen'

Van der Vaart waarschuwt Schouten: 'Je krijgt maar één of twee kansen'

18-11-2023 23:55 Laatste update: 19-11-2023 00:05
47

Jerdy Schouten had het lastig op het middenveld bij Oranje zaterdagavond tegen Ierland, vooral in de eerste 45 minuten. Daar waar de 26-jarige middenvelder bij zijn club PSV vaak wordt geprezen om zijn passnauwkeurigheid en het versnellen van het spel, wilde het niet echt lukken tegen de Ieren. Bondscoach Ronald Koeman koos voor een middenveld met Schouten, Tijjani Reijnders en Xavi Simons.

Schouten was niet echt verrast dat hij in de basis van het Nederlands elftal mocht beginnen. "Ik wist dat er een goede kans was dat ik zou starten vanavond. Ik ben blij dat dat ook is gebeurd", zegt Schouten bij de NOS na afloop van de wedstrijd. Hij was zelf niet helemaal tevreden over zijn spel. "In de eerste helft maakte ik wat gehaaste keuzes, wat juist niet mijn spel is. Misschien komt dat doordat ik toch een klein beetje zenuwachtig was van binnen. Ik voelde de zenuwen niet zo, maar het zou toch kunnen."

De PSV’er vindt dat hij zichzelf na rust goed heeft herpakt. "Ik groeide in de wedstrijd en ik denk dat ik een goede tweede helft heb gespeeld. Dat de eerste helft van mij minder was, kan een keer gebeuren", concludeert Schouten. De controleur werd in minuut 89 vervangen door Marten de Roon.

Rafael van der Vaart is het grotendeels eens met Schouten. "De tweede helft was een stuk beter dan de eerste, maar dat was ook niet zo heel moeilijk want de eerste helft was niet zo best. Hij oogde na rust een stuk zekerder aan de bal", aldus Van der Vaart. De analist waarschuwt Schouten ook. "Hij speelt op een plek in het veld waar Oranje nog echt zoekende is. Dan krijg je maar één of twee kansen. Die moet je dan grijpen."