Cambuur leeft op onder Henk de Jong: 'Promotie? Ik ben geen tovenaar'

Cambuur leeft op onder Henk de Jong: 'Promotie? Ik ben geen tovenaar'

20 november - 10:48 Laatste update: 12:00
20

SC Cambuur is weer helemaal opgebloeid sinds de terugkeer van Henk de Jong bij de club. De Jong pakte met zijn Cambuur elf punten uit zes wedstrijden en is terug in de race om de play off-plekken in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik geniet weer en da's mooi, man", aldus de vrolijke trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Jong is, op zijn eerste wedstrijd tegen NAC Breda na, ongeslagen begonnen aan zijn rentree in het profvoetbal. De Friese ploeg pakte onder andere zondagmiddag een knap punt tegen titelkandidaat Roda JC (1-1). De opvolger van Sjors Ultee geniet van de opmars die zijn ploeg ondergaat. "Met dank aan de jongens, die zich ongelooflijk ontwikkelen. Heerlijk om mee te maken."

Eind vorig jaar werd de familie De Jong opgeschrikt door een cyste in het hoofd van de trainer was gevonden. Het leven van de 59-jarige voetballiefhebber stond even stil. Vandaar dat hij nu, naar eigen zeggen, nóg meer geniet van zijn baan als voetbaltrainer. Cambuur voetbalt weer fris en enthousiast, precies zoals de trainer het graag ziet. Toch wil De Jong nog niks weten van promotie naar de Eredivisie. "Rustig aan hè, ik ben geen tovenaar", zegt hij.

De club uit Leeuwarden won drie van de laatste vier competitiewedstrijden, waaronder de toppers tegen FC Groningen en ADO Den Haag. Daardoor staan de Blauwgelen op de zesde plaats in de KKD en op een knappe derde plek in de tweede periode. De talentvolle Cambuur-spits Milan Smit is gedeeld topscorer van de competitie samen met Helmond Sport-aanvaller Martijn Kaars. Zij staan beiden op tien doelpunten.