Özbiliz (ex-Ajax) hangt schoenen aan de wilgen en maakt opvallende carrièreswitch

Özbiliz (ex-Ajax) hangt schoenen aan de wilgen en maakt opvallende carrièreswitch

23-11-2023 13:22
18

Aras Özbiliz heeft aangekondigd te stoppen als profvoetballer aan het einde van het seizoen. De aanvaller, die onder meer uitkwam voor Ajax en Willem II, richt zijn pijlen op een bestuursfunctie bij de Armeense voetbalbond en stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen.

De 33-jarige Özbiliz keerde in 2022 terug in Armenië en speelt sindsdien voor Urartu FC. Op een persmoment kondigde hij aan te stoppen met voetballen. Bovendien vertelde hij zich te gaan richten op het presidentschap bij de Armeense voetbalbond. De 41-voudig international wil zijn carrière dus wel in de voetbalwereld vervolgen.

Özbiliz is zijn loopbaan begonnen in de jeugd van Ajax en werd in 2009 uitgeroepen tot het grootste talent van de club. In november 2010 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie, dat seizoen werd hij, net als het seizoen daarop, landskampioen van Nederland. Een echte doorbraak bleef evenwel uit. Ajax verkocht hem in 2012 aan Kuban Krasnodar voor zo’n drie miljoen euro. In het seizoen 2018/2019 kwam hij op huurbasis uit voor Willem II.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aras Ozbiliz 🇦🇲 (@arasozbiliz)