Man die Van Bommel bedreigde gaat in beroep tegen straf, krijgt jaar extra

Man die Van Bommel bedreigde gaat in beroep tegen straf, krijgt jaar extra

23-11-2023 19:50 Laatste update: 21:57
37

De Somalische man die vorig jaar oktober Royal Antwerp-trainer Mark van Bommel opwachtte met een vuurwapen is door het Belgische hof van beroep veroordeeld tot vijf jaar cel. De man krijgt nu een zwaardere straf dan hem in eerste instantie werd opgelegd. 

Even terug naar oktober 2022. Wanneer Mark van Bommel de ondergrondse garage van zijn appartementsgebouw binnenrijdt, wordt hij opgewacht door een man met een vuurwapen en een zaklamp. Van Bommel reed in een reflex achteruit, tegen een op straat geparkeerde Mercedes. De verdachte sloeg daarna op de vlucht. 

Na onderzoek van de lokale recherche werd een GPS-tracker aangetroffen onder de auto van Van Bommel. Die tracker was verbonden met de telefoon van de verdachte in kwestie, een Somalische asielzoeker. Die werd vervolgens gearresteerd. Het meest bijzondere aan deze zaak is het motief van de verdachte. De man was namelijk niet uit op de Porsche of het luxe horloge van Van Bommel, maar op een contract bij Royal Antwerp. De man had met behulp van Google Translate een audioboodschap gemaakt, maar kreeg de kans niet deze af te spelen. 

Voor zijn actie werd de Somalische man veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. Tegen die uitspraak ging de verdachte in beroep, omdat hij claimde minderjarig te zijn. Dat had de man achteraf gezien beter niet kunnen doen. Het hof van beroep in Antwerpen veroordeelde de man na herziening van de feiten vandaag tot vijf jaar cel, een jaar meer dan zijn oorspronkelijke straf.