FIFA start disciplinaire procedure na gewelddadigheden bij Brazilië - Argentinië

FIFA start disciplinaire procedure na gewelddadigheden bij Brazilië - Argentinië

24-11-2023 20:55 Laatste update: 21:07
7

De FIFA heeft een disciplinaire procedure opgestart na de heftige rellen voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Brazilië en Argentinië van eerder deze week. Het escaleerde volledig in het Maracanã-stadion, waar Argentijnse fans slaags raakten met de aanwezige politie. 

Het duel in Rio de Janeiro, die door Argentinië met 1-0 werd gewonnen, begon vanwege de rellen bijna een halfuur later dan gepland. Kort daarna verschenen beelden online, waarop te zien was hoe diverse spelers van de wereldkampioen, onder wie Lionel Messi en doelman Emiliano Martínez, probeerden het geweld te sussen. 

De Argentijnse voetbalbond wordt nu verantwoordelijk gehouden voor de vertraing en de rellen, terwijl de Braziliaanse voetbalbond als organisator van de wedstrijd verweten wordt de veiligheid in het Maracanã te weinig te hebben gewaarborgd. Eerder deze maand kregen Argentijnse voetbalfans ook al te maken met intimidatie rondom in én rondom Rio de Janeiro, waar Fluminense op 4 november ten koste van Boca Juniors beslag legde op de Copa Libertadores-titel.