'Ajax laat zich niet aftroeven door PSV: komst toptalent dan toch nabij'

'Ajax laat zich niet aftroeven door PSV: komst toptalent dan toch nabij'

30-11-2023 21:35 Laatste update: 21:51
40

Ajax lijkt PSV dan toch af te troeven in de transferstrijd om het Venezolaanse toptalent David Martínez. Volgens de bekende Italiaanse sportjournalist Gianluigi Longari gaan de Amsterdammers met de zeventienjarige rechtsbuiten aan de haal.

Martínez staat te boek als het grootste talent van Venezuela. Hij speelt momenteel in eigen land voor Monagas SC. Ajax heeft hem al langer op de korrel, maar dreigde mis te grijpen door het vertrek van directeur voetbalzaken Sven Mislintat en de onrust op technisch vlak. Voetbal International en het Eindhovens Dagblad schreven vorige week dat PSV de plannen van de rivaal dreigde te dwarsbomen. Nu schieten de Amsterdammers alsnog in actie, weet Longari.

Wedden

Meer odds

Volgens de verslaggever van SportItalia wil Ajax liefst 4,5 miljoen euro betalen voor Martínez. De overstap van de vleugelspeler, die ook op tien uit de voeten kan, zou inmiddels nabij zijn. Martínez was onlangs nog als aanvoerder actief op het WK voor spelers tot 17 jaar. Ook kwam hij begin dit jaar uit op de Copa America met Venezuela O20. Ook voor het 'grote' Venezuela heeft Martínez al minuten gemaakt. Afgelopen zomer debuteerde hij als invaller in een oefenduel met Guatemala.