Kogel is door kerk: Jan Smit en drie anderen definitief weg bij FC Volendam

Kogel is door kerk: Jan Smit en drie anderen definitief weg bij FC Volendam

01-12-2023 08:18 Laatste update: 09:02
21

Wat al erg lang in de Volendamse lucht hing, is donderdagavond officieel gemaakt: Jan Smit is ontslagen als voorzitter van FC Volendam. Hij is samen met bestuursleden Hans Bond, Gerben Matroos en Corn Veerman uit zijn functie ontheven.

Het vertrek hing al even in de lucht, aangezien Smit zelf zondag openlijk naar buiten kwam met het nieuws. Hij zou samen met andere bestuursleden een mail hebben gekregen, waarin een vergadering werd gehouden over zijn voorgenomen ontslag. Smit werd zelf ook uitgenodigd op die vergadering, maar de volkszanger weigerde te komen. 'Een kalkoen loopt zelf ook niet naar het kerstmaal', was zijn uitleg.

Mogelijk heeft het vertrek van Smit ook gevolgen op de selectie van Volendam. Trainer Matthias Kohler verduidelijkte tegenover Hart van Nederland dat een vertrek van de voorzitter voor hem 'geen optie was'. "Ik vind het ongelofelijk dat dit nu aan de hand is. Wij zijn verantwoordelijk voor het verder brengen van de club. Daar horen plannen bij die we al aan het uitvoeren zijn en die ook resultaten hebben gebracht. We hebben elkaar nodig."