'Ten Hag wil in januari doelpuntenkanon van Stuttgart naar Engeland halen'

'Ten Hag wil in januari doelpuntenkanon van Stuttgart naar Engeland halen'

01-12-2023 09:32 Laatste update: 09:52
25

Manchester United wil in januari Serhou Guirassy van Stuttgart aantrekken. Dat melden The Guardian en Bild. De 27-jarige spits zou op Old Trafford de concurrentiestrijd met de Deen Rasmus Hojlund aan moeten gaan. 

Manchester United kan achteraan aansluiten in het rijtje met Europese topclubs die eerder al interesse toonden in de aanvalsleider van Stuttgart. Volgens de Duitse krant Bild hebben ook AC Milan, Newcastle United en Atlético Madrid een oogje laten vallen op Guirassy. 'Met zestien doelpunten in elf wedstrijden schiet de Guineër zich momenteel een weg naar de etalage van de voetbalwereld', schrijft de Duitse krant over de spits van Stuttgart. De ploeg staat op dit moment derde in de Bundesliga en heeft dat mede te danken aan de scoringsdrift van de man uit Guinea. 

Volgens The Guardian is Erik ten Hag op zoek naar een speler die met Hojlund kan concurreren om de positie in de punt van de aanval. De Britse krant merkt daarbij op dat Guirassy op de topscorerslijst van Duitsland achter Harry Kane van Bayern München staat. Daarnaast heeft de spits een record van Robert Lewandowski uit de boeken geschoten. In zijn eerste zeven wedstrijden scoorde hij maar liefst elf keer.