Voormalig PSV-coach Schmidt hevig bekritiseerd: 'Respectloos en autistisch'

Voormalig PSV-coach Schmidt hevig bekritiseerd: 'Respectloos en autistisch'

01-12-2023 13:19
46

Roger Schmidt wordt flink bekritiseerd in Portugal en krijgt de volle laag na het gelijkspel in de Champions League tegen Internazionale. Voormalig scheidsrechter Pedro Henriques noemt de Duitse trainer onder andere 'een autist' bij Rádio Observador.

Het wordt Schmidt vooral verweten dat hij geen enkele moeite zou doen om de Portugese taal te leren. Henriques noemt het 'geen enkele vorm van respect' richting de taal en het land. Bovendien vindt hij dat Schmidt 'een vorm van autisme laat zien'. "Hij vindt altijd excuses. De manier waarop hij zich presenteert heeft iets van autisme en een gebrek aan realisme."

Eén van de laatste persconferenties met Schmidt werd in zijn geheel in het Portugees gehouden, een duidelijk protest van de Portugese journalisten. Eerder weigerde de voormalig PSV-coach om vragen te beantwoorden van een RTP-journalist. De desbetreffende journalist zou te kritisch zijn geweest na de 2-1 overwinning van Benfica op Sporting Lissabon. Schmidt vroeg tijdens de persconferentie aan hem of hij fan was van Sporting of van Porto.

Schmidt is bezig aan zijn tweede seizoen bij Benfica. Vorig seizoen werd hij kampioen van Portugal en bereikte hij de kwartfinales van de Champions League met zijn ploeg. Ook dit seizoen staat Benfica tot dusver bovenaan in de Primeira Liga, maar verloopt de Champions League-campagne dramatisch.