Rampweek FC Volendam compleet: keiharde nederlaag bij laatste wedstrijd Kohler

02-12-2023 20:36
38

In de week van misschien wel de diepste crisis van de club ooit, heeft FC Volendam sportief niet voor een opsteker kunnen zorgen. In eigen huis was PEC Zwolle na rust heer en meester: 0-5.

Op bestuurlijk niveau is het waarschijnlijk nog nooit zo onrustig geweest bij Volendam als deze week. Voorzitter Jan Smit kreeg zijn congé, hij ontslag in zijn laatste dagen in zijn functie zakelijk directeur Frans ten Berge én Team Jonk - bestaande uit hoofdtrainer Matthias Kohler, technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd opleidingen Ruben Jongkind - stapte op. Op het veld moest het tij gekeerd worden, maar dat gebeurde niet.

Het was de laatste wedstrijd van Kohler als eindverantwoordelijke. De oefenmeester stond erop tijdens het duel met PEC op de bank te zitten, waarna hij opstapt. Voor rust was er nog weinig aan de hand, in het tweede bedrijf maakte PEC er een perfecte avond van. Odysseus Velanas maakte op het uur de 0-1 en die goal was een startsein voor een grote zege.

De doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Drie minuten na de 0-1 verdubbelde Ferdy Druijff de marge, waarna de spits vijf minuten na zijn eerste goal ook voor zijn tweede aanlegde. De 0-4 kwam acht minuten voor tijd op naam van Lennart Thy, die op dat moment nog niet gescoord had. Het werd de wedstrijd van invaller Druijf, die inde slotfase zijn hattrick completeerde. De crisis in Volendam krijgt een nieuw hoofdstuk.

Volendam blijft met acht punten op de zeventiende plaats staan. Op basis van doelsaldo staat alleen Vitesse nog lager. PEC klimt door de overwinning naar het linkerrijtje.