Koeman eerlijk na EK-loting: 'Dat hadden we liever anders gezien'

Koeman eerlijk na EK-loting: 'Dat hadden we liever anders gezien'

02-12-2023 21:20
25

Ronald Koeman vindt het jammer dat het Nederlands elftal de groepswedstrijden op het EK niet dicht bij de eigen landsgrenzen speelt. De loting in Hamburg heeft zaterdag uitgewezen dat Oranje geen enkele wedstrijd in het Ruhrgebied speelt.

Het Nederlands elftal speelt zijn wedstrijden in Hamburg, Leipzig en Berlijn. "Dat hadden we liever anders gezien", zegt Koeman na de loting tegen de NOS. "Ik denk desondanks dat het goed is dat het toernooi in Duitsland gespeeld wordt, want het zorgt ervoor dat veel fans erheen gaan. Natuurlijk was het iets makkelijk voor iedereen als het dichter bij huis was, maar helaas."

Koeman verklapte tijdens de laatste interlandperiode al dat Duitsland in maart 2024 één van de twee oefentegenstanders is. "Wie de andere wordt? We hebben wel ideeën, maar verder kan ik er niets over zeggen. Ik denk dat ik met Duitsland misschien al iets te veel heb gezegd. Niemand heeft tegen me gezegd dat het een fout was, hoor, maar laten we even afwachten. We willen een goede tegenstander, die we in de laatste periode niet vaak tegen zijn gekomen."