AZ bevestigt: Ryan mist cruciale wedstrijden door opmerkelijke blessure

AZ bevestigt: Ryan mist cruciale wedstrijden door opmerkelijke blessure

11-12-2023 11:35 Laatste update: 12:22
32

Mathew Ryan is weken uit de roulatie wegens een hoofdblessure, zo bevestigt AZ op de eigen kanalen. Op zondag kwam al naar buiten dat de doelman een blessure had opgelopen die hem vermoedelijk even aan de kant zou houden. Nu brengen de Alkmaarders naar buiten dat Ryan inmiddels is geopereerd aan een jukbeenbreuk.

Door de blessure moet AZ Ryan op een belangrijk moment missen. De Australisch international mist immers de cruciale duels tegen Legia Warschau en PSV. De ploeg van Pascal Jansen moet winnen van Legia om te kunnen overwinteren in de Conference League, terwijl voor de strijd in de top van de Eredivisie ook de wedstrijd tegen de Eindhovenaren van groot belang is. 

Door de kwetsuur van Ryan zal Hobie Verhulst naar alle waarschijnlijkheid weer plaatsnemen onder de lat bij AZ. De dertigjarige goalie speelde dit seizoen nog geen wedstrijd in de hoofdmacht, maar was voor de komst van Ryan nog eerste keeper in Alkmaar. Zondag bracht De Telegraaf reeds naar buiten dat Ryan de kwetsuur heeft opgelopen in de gym, tijdens een hersteltraining.