Legia-voorzitter stelt AZ gerust: 'Een gevoel van wraak nemen leeft niet'

Legia-voorzitter stelt AZ gerust: 'Een gevoel van wraak nemen leeft niet'

12-12-2023 16:23
26

AZ heeft niets te vrezen wat betreft de veiligheid rondom de wedstrijd in Polen tegen Legia Warschau. Dariusz Mioduski, de voorzitter en eigenaar van de omstreden club, zegt dat alles in orde is voor de Conference League-clash.

"Iedereen uit Alkmaar is welkom in Warschau en in het Legia-stadion", vertelt Mioduski aan de NOS. "We doen er alles aan om te zorgen dat ze zich veilig voelen. Dat doen we met alle bezoekende teams. En nu nog meer vanwege de situatie."
 
In Alkmaar ging het eerder dit Europese seizoen mis. Voor de wedstrijd werd de politie al aangevallen door diverse Poolse fans en na afloop werd er zelfs een speler van de ploeg uit Warschau aangehouden. AZ verkocht ook geen kaarten aan haar eigen supporters voor het uitvak in Polen. De club heeft ook aan de fans afgeraden zelf af te reizen naar Warschau.
 
Volgens Mioduski doet Legia, wiens fans zich ook bij Aston Villa ernstig misdroegen, er alles aan om de komst van AZ goed te laten verlopen. "We zullen zorgen dat alles in orde is. Natuurlijk zal AZ door onze fans niet toegejuicht worden en zal er misschien een groot spandoek worden gemaakt. Maar wat betreft fysiek gevaar is er niets te vrezen." Maar voor de fans die zelf vanuit Nederland naar Polen reizen, kan de voorzitter van Legia geen veiligheidsgaranties geven. "Niemand kan dat volledig garanderen. Ik zou niet weten wie je dat zou moeten vragen. Maar het gevoel dat er wraak genomen moet worden, leeft niet. We willen dit graag achter ons laten, want het heeft een negatief effect op de ploeg gehad."
 
AZ staat met zes punten derde in Groep E van de Conference League, Legia Warschau heeft drie punten meer en bezet plek twee. De aftrap is donderdag om 18.45 uur.