Slot: 'Kan bijna niet geloven dat we maar zes punten hebben'

Slot: 'Kan bijna niet geloven dat we maar zes punten hebben'

12-12-2023 20:05
41

Arne Slot is vastberaden om met Feyenoord de Champions League met opgeheven hoofd te verlaten. De Rotterdammers zijn voor het bezoek aan Celtic al zeker van de derde plaats, maar volgens de trainer had er meer ingezeten.

"We komen nét tekort om niet afhankelijk te zijn van geluk en pech", zo concludeert Slot op de persconferentie in Glasgow. "Dat is ontzettend zonde, want we zijn er in mijn beleving héél erg dichtbij geweest. Als je één voor één de wedstrijden voorbij gaat, dan kun je bijna niet geloven dat we maar zes punten eruit hebben gehaald."

De Feyenoord-coach stipt ook de tekortkomingen van zijn ploeg aan. "Tegelijkertijd hebben die wedstrijden ook aangetoond dat spelers die van kleine momenten iets groots kunnen maken van belang zijn. Neem Atlético Madrid thuis en uit. Dat zijn voorbeelden van momenten waarop we nog een stap in ons voetbal moeten maken om niet daar afhankelijk van te zijn, zodat we nog meer kansen creëren en nog minder weggeven."

Toch houdt Slot een positief gevoel over aan de Champions League-campagne. "We zijn wat ongelukkig geweest met hoe de dingen verlopen zijn. Maar ik ben wel heel tevreden over hoe we ons gepresenteerd hebben aan Europa. Ook op dit niveau."