Ten Hag opvallend positief: 'We speelden erg goed, verdienden niet te verliezen'

Ten Hag opvallend positief: 'We speelden erg goed, verdienden niet te verliezen'

13-12-2023 00:10
27

De Europese droom van Manchester United veranderde dinsdagavond definitief in een nachtmerrie door de nederlaag tegen Bayern München (0-1). Erik ten Hag vindt dat zijn ploeg een goede prestatie heeft geleverd, ondanks de dramatische uitschakeling

"We speelden erg goed vandaag en verdienden het niet om te verliezen", begint Ten Hag na afloop. "De verdedigende organisatie stond erg goed en we hebben goed druk gezet. We belonen onszelf te weinig voor het goede spel. Bayern is natuurlijk een hele sterke ploeg met individuele kwaliteiten, één moment is genoeg voor hen."

De manager van United complimenteert zijn team voor de vechtlust en het harde werken, maar ziet ook de problemen in de breedte van de selectie. "Je hebt frisse energie van de bank nodig, maar de opties waren beperkt, vooral voorin", stelt Ten Hag, die de jonkies Hannibal Mejbri (20), Facundo Pellistri (21) en Kobbie Mainoo (18) in de slotfase bracht.

Ten Hag erkent dat de doelstelling niet is behaald. "Het doel was altijd om te overwinteren. Dat is niet gelukt en dat moeten we nu accepteren. De jongens moeten de goede prestaties uit dit toernooi meenemen naar de Premier League. We willen volgend seizoen opnieuw actief zijn in dit toernooi."