'Bizar verhaal in Premier League: speler valt jeugdspeler aan en bespuugt coach'

'Bizar verhaal in Premier League: speler valt jeugdspeler aan en bespuugt coach'

13-12-2023 09:32 Laatste update: 11:06
39

De Spaanse verdediger Jonny Otto van Wolverhampton Wanderers heeft zichzelf flink in de nesten gewerkt. Dat meldt The Athletic. De Spanjaard gaf een elleboog aan een jeugdspeler tijdens de training en tufte vervolgens bij een trainer in het gezicht.

Het zou gaan om jeugdspeler Tawanda Chiwera. Die maakte een overtreding op Jonny, waardoor de Spanjaard uit zijn dak ging en hem een elleboog wilde geven. Die maakte geen contact en Chiwera raakte niet gewond, maar Jonny was niet meer te kalmeren. Toen een coach dit wel probeerde tufte hij hem in het gezicht. Daarna beende de Spanjaard woest van het trainingsveld.

De 29-jarige verdediger moet door het incident tot minimaal eind januari met de beloften meetrainen, maakte Wolves vorige week al bekend. Jonny zou ook nog dingen hebben gesloopt in de kleedkamer. Hij zou onder andere tegen een TV kapot hebben geslagen. Jonny speelde in totaal 134 wedstrijden voor Wolverhampton Wanderers in de vijf jaar die hij nu actief is voor de club. Het contract van de Spanjaard loopt tot de zomer van 2025.

Wolverhampton Wanderers staat dertiende op de huidige ranglijst van de Premier League. Aankomende zondag wacht een uitwedstrijd tegen West Ham United.