Janssen benoemt Feyenoorder die slimmer moet zijn: 'Dan trek je te veel aandacht'

Janssen benoemt Feyenoorder die slimmer moet zijn: 'Dan trek je te veel aandacht'

13-12-2023 22:12
5

Theo Janssen vond dat Ramiz Zerrouki veel slimmer had moeten zijn bij de penalty die Feyenoord tegen kreeg bij Celtic. Volgens de analist bij RTL had de middenvelder nooit de aandacht zo op zich moeten vestigen, nog voordat de corner werd genomen.

"Heel typerend was de scheidsrechter bij die penalty", viel Janssen op als er gekeken werd naar het penaltymoment. "Die keek alleen maar naar hem, omdat Zerrouki daarvoor al niet goed aan het verdedigen was. Dan trek je al veel de aandacht, dus dan gaat de scheidsrechter alleen maar op jou letten. Je moet voor zo’n corner niet je handen om die vent leggen. Jij bent dan in zijn ogen de enige die de overtreding kan maken."

Toch vond Janssen de achterstand van Feyenoord nou niet echt terecht. De Rotterdammers lieten juist weer goed spel zien, vond de analist. "Het eerste kwartier was Celtic beter en daarna neemt Feyenoord het over. Ze moeten die bal gewoon binnen prikken. Die afgekeurde goal van Santiago Gimenez was fantastisch gespeeld, dat deden ze de laatste twintig minuten eigenlijk erg veel goed."