Martins Indi vol ongeloof: 'Geen rode kaart, fout van de scheidsrechter'

Martins Indi vol ongeloof: 'Geen rode kaart, fout van de scheidsrechter'

14-12-2023 22:28
19

Bruno Martins Indi is vol ongeloof over zijn rode kaart in het Conference League-duel van AZ bij Legia Warschau. De verdediger van de Alkmaarders is kritisch op de scheidsrechter, die hem zonder aarzelen van het veld stuurde.

Martins Indi bestrijdt dat AZ een kansloze avond beleefde in Polen. "Op basis van de eerste helft voelde het niet kansloos eigenlijk. Ik denk dat we goed begonnen. We hadden drie mogelijkheden in hun laatste lijn, alleen was de laatste pass net niet goed. We hadden ook vier corners in het eerste halfuur. Ons veldspel was op zich wel goed, maar vervolgens leiden we zelf hun counter in onnodig. Toen werd de opgave moeilijker", vertelt hij bij ESPN.

De opdracht van AZ werd kort na rust nóg moeilijker, toen Martins Indi een rode kaart kreeg. "Maar ik vond de rode kaart onterecht. Het was maximaal geel, ook op basis van de regels. Als je eerst de bal raakt en daarna de speler, dan geven scheidsrechters over het algemeen geel. Ik was verbaasd. Ik dacht in eerste instantie dat hij maximaal geel zou geven, daar ging ik vanuit. Vandaar dat ik eerst vrij rustig was, maar het kwaad was al geschied."

Mede door zijn ongeloof protesteerde Martins Indi nauwelijks. "Hij maakte niet eens aanstalten om de VAR te checken, dus dan heeft dat ook vrij weinig zin", baalt de sterke mandekker, die pleit voor zijn onschuld. "Het is nooit mijn intentie om iemand te blesseren. Dat kun je ook meerekenen. Je krijgt een extra kans om de VAR te checken. Als je het heel langzaam afspeelt, dan zie je dat ik eerst de bal raak en vervolgens de speler. Er was totaal geen intentie om die jongen te raken. Ik vind het gewoon een foute beslissing."

Jansen
Ook Pascal Jansen spreekt van een discutabele rode kaart. "Ik heb net zitten kijken. Er was bij ons op de bank twijfel of het wel een rode kaart was. Ik denk dat-ie discutabel is. Hij moet corrigeren op een bal die we onzuiver inspelen, maar ik denk dat geel hier ook op zijn plaats was geweest. Dat is wel frustrerend, want de tweede helft was net begonnen. We waren vol goede voornemens om de gelijkmaker te maken. Dat wordt met tien man een stuk lastiger."