Niet Luuk de Jong, maar voormalig amateur meest scorende Nederlander

Niet Luuk de Jong, maar voormalig amateur meest scorende Nederlander

17-12-2023 08:52 Laatste update: 12:22
47

Niet Luuk de Jong of Wout Weghorst, maar Tyrone Conraad kan zomaar de meest scorende Nederlander worden. De aanvaller was in 2020 nog amateur, maar maakte dit kalenderjaar 21 doelpunten in Montenegro en China.

Als PSV-spits Luuk de Jong niet meer scoort voor de winterstop, mag Conraad zichzelf de meest scorende Nederlander van het kalenderjaar 2023 noemen. "Dat zou wel iets heel moois zijn. Dit had toch niemand kunnen denken toen ik bij Kozakken Boys zat", vertelt de spits tegen het AD. "Het zou geweldig zijn om later ooit tegen mijn kinderen of kleinkinderen te vertellen. Zelf heb ik er helaas geen invloed meer op, want de competitie in China is ten einde. Ik hou Luuk de Jong wel in de gaten", vervolgt hij.
 
De spits van Meizhou Hakka FC was vorige week door keeper Boy Waterman uitgenodigd bij PSV-Heerenveen. "PSV is mijn club in de eredivisie, maar toen het doelpunt van Luuk werd afgekeurd was ik niet ongelukkig, haha."
 
Conraad werd eerder dit jaar topscorer op het hoogste niveau van Montenegro met 22 goals in het seizoen 2022/2023 namens de club FK Sutjeska Nikšić. In de Chinese competitie laat hij ook zien wat hij in zijn mars heeft. Hier staat de teller op zeven goals en twee assist in veertien wedstrijden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #DoneDeal de podcast (@donedealpodcast)