Kehl spreekt van 'uitdagende loting': 'Dé te kloppen ploeg in Nederland'

Kehl spreekt van 'uitdagende loting': 'Dé te kloppen ploeg in Nederland'

18-12-2023 14:06
53

Bij Borussia Dortmund kijkt men met positief gevoel naar de loting tegen PSV. Hoewel trainer Edin Terzic en hoofd voetbalzaken Sebastian Kehl op de hoogte zijn van de topvorm die de ploeg van Peter Bosz etaleert in de Eredivisie, spreken ze van goede kansen voor plaatsing voor de kwartfinale van het miljoenenbal.

Edin Terzic kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijden tegen PSV, maar onderschat de Eindhovenaren niet: "PSV speelt tot nu toe een perfect seizoen, met zestien overwinningen uit zestien wedstrijden in de Eredivisie. We kijken uit naar de wedstrijd, maar het is nog ver weg. We beseffen dat dit een geweldige kans is om door te gaan naar de volgende ronde", aldus de oefenmeester op de officiële kanalen van de club.

Ook Sebastian Kehl, hoofd voetbalzaken bij de Duitse topclub, kijkt uit naar de ontmoetingen met PSV. "Het is een aantrekkelijke en uitdagende loting. Ze hebben alle zestien wedstrijden in hun competitie gewonnen, met een doelsaldo van 56 doelpunten voor en zes doelpunten tegen. Op dit moment is PSV dé te kloppen ploeg in Nederland", aldus de voormalig middenvelder, die in het bijzonder uitkijkt naar het weerzien met Peter Bosz.

"We kijken er naar uit om onze oud-coach Peter Bosz weer te zien en gaan zeer optimistisch en vol zelfvertrouwen deze wedstrijden in. Ons doel is duidelijk: voor het eerst in jaren de kwartfinales van de Champions League bereiken." Dit lukte de Duitsers voor het laatst in het seizoen 2020-2021, toen Sevilla in de achtste finale geklopt werd.