Stevens ziet gunstige loting PSV, maar waarschuwt ook: 'Straft Dortmund meteen af'

Stevens ziet gunstige loting PSV, maar waarschuwt ook: 'Straft Dortmund meteen af'

19-12-2023 13:30
46

Huub Stevens is van mening dat PSV kan terugkijken op een gunstige Champions League-loting. De Eindhovenaren werden maandag gekoppeld aan Borussia Dortmund. Ondanks dat waarschuwt Stevens zijn voormalige club ook. 

"Als je kijkt wie PSV in de Champions League allemaal had kunnen treffen, dan is Dortmund zeker niet de naam waar je het minst graag tegen zou willen spelen", zegt Stevens tegen het Eindhovens Dagblad. PSV-Watcher Rik Elfrink sprak met de inmiddels zeventigjarige Limburger over de tegenstander van de Eindhovenaren. Stevens was jarenlang werkzaam in Duitsland, waar hij met Schalke 04 grote successen beleede. 
 
"De ploeg heeft genoeg kwaliteit voorin en vanaf het middenveld, met bijvoorbeeld Marco Reus en Donyell Malen. Achterin zijn ze wat zoekende in dit seizoen en dat lijkt de voornaamste reden dat Dortmund maar vijfde staat in de Bundesliga", vervolgt Stevens.

Wedden

Meer odds

Stevens, in het seizoen 2008/09 nog trainer van PSV, ziet ook een aantal grote kwaliteiten bij Dortmund. "Ze kunnen goed vanuit de organisatie spelen en in de omschakeling prikken uitdelen. PSV is zelf ook in uitstekende vorm, maar de ploeg moet scherp blijven. Het winnen van zoveel wedstrijden moet vertrouwen geven, maar mag nooit tot gemakzucht leiden. Dit PSV lijkt vooral het eerste te hebben. Als er ook maar een spoortje gemakzucht is, straft Dortmund het meteen af. Zo’n ploeg is het namelijk wel, ze geven nooit op."