Volgend ontslag in Premier League een feit: 'nieuwkomer staat al klaar'

Volgend ontslag in Premier League een feit: 'nieuwkomer staat al klaar'

19-12-2023 17:45
7

Nottingham Forest heeft manager Steve Cooper ontslagen. De Premier League-club heeft de gesprekken met beoogd opvolger Nuno Espirito Santo naar verluidt al geopend.

Vanwege de aanhoudende negatieve resultaten heeft de club besloten Cooper te ontslaan. Nottingham maakt het nieuws bekend via de officiële kanalen. De laatste zes wedstrijden werden verloren en slechts één van de laatste dertien competitieduels wist de ploeg uit Nottingham te winnen. Daarmee bezet Forest met veertien punten de zeventiende plek in de Premier League.

In 2021 werd Cooper benoemd tot hoofdtrainer van Nottingham Forest, dat zicht toen onderaan de ranglijst bevond in het Championship. Dankzij een historische ommekeer wist Forest zich dat seizoen te plaatsen voor de play-offs en uiteindelijk te promoveren naar de Premier League.

Het lijkt er sterk op dat Nuno de opvolger wordt van Cooper, zo meldt onder meer The Athletic. Hij heeft al ervaring in de Premier League, aangezien hij tussen 2017 en 2021 manager was van zowel Wolverhampton Wanderers als Tottenham Hotspur. De Portugees werd vorige maand ontslagen bij Al Ittihad, waar hij naar verluidt in aanvaring was gekomen met Karim Benzema.

Na Paul Heckingbottom (Sheffield United) is Cooper de tweede manager die dit seizoen wordt ontslagen in de Premier League. Wolverhampton Wanderers greep net voor de start van het nieuwe voetbaljaar in door Julen Lopetegui te vervangen door Gary O'Neil.