'PSV kan bedrogen uitkomen bij overnemen uitblinker: club kan koopoptie blokkeren'

'PSV kan bedrogen uitkomen bij overnemen uitblinker: club kan koopoptie blokkeren'

20-12-2023 16:15
71

PSV zou mogelijk nog bedrogen uit kunnen komen met het overnemen van Malik Tillman. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV wil de koopoptie van de Amerikaan graag activeren, maar het zou kunnen dat Bayern München die optie nog kan dwarsbomen.

Als PSV Tillman over wil nemen, dan moeten de Eindhovenaren aan het eind van dit seizoen tussen de twaalf en veertien miljoen euro overmaken. Die koopoptie is bedongen in het huurcontract dat de club nu heeft met Bayern München. Toch bestaat de kans dat er in die optie nog clausules zitten, waardoor PSV Tillman niet voor dat bedrag óf helemaal niet kan kopen. Dan krijgen de Eindhovenaren wel geld toe, maar hoeveel is onbekend.

Technisch directeur Earnest Stewart liet eerder al doorschemeren dat het in 'de lijn der verwachting ligt' dat PSV de koopoptie van Tillman wil activeren. Zo vertelde hij in Rondo van Ziggo Sport. Wat wel een voordeel is, is dat Tillman op dit moment meer waard lijkt, dan het bedrag van de koopoptie. Ditzelfde geldt overigens voor Sergiño Dest, die op huurbasis van FC Barcelona speelt en de verdediger kan voor om en nabij de tien miljoen euro worden gekocht.