Groningen wint mede dankzij heerlijke vrije trap, Brabantse eer voor Willem II

Groningen wint mede dankzij heerlijke vrije trap, Brabantse eer voor Willem II

22-12-2023 21:55 Laatste update: 23-12-2023 00:20
82

Willem II heeft de Brabantse Derby van NAC Breda gewonnen en verstevigt daarmee de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. FC Groningen maakte tegen FC Utrecht een achterstand ongedaan. 

NAC Breda - Willem II 1-2
De Brabantse trots is voor Willem II. Tenminste, in ieder geval vanavond. De Tilburgers wonnen op bezoek bij NAC Breda en gaan met een heerlijk gevoel het weekend in. Jeredy Hilterman zal vannacht heerlijk slapen: de middenvelder van Willem II nam beide doelpunten tot zijn rekening en kroonde zich daarmee tot Man of the Match. Thomas Marijnissen deed namens NAC in de slotfase nog wat terug.

Door de overwinning verstevigt Willem II de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers staan na 20 wedstrijden op 45 punten. NAC Breda blijft steken op 31 punten, goed voor een achtste plaats. FC Dordrecht en FC Eindhoven kunnen de ploeg uit Breda nog passeren. 

FC Groningen - Jong FC Utrecht 2-1
De Groningers hadden lange tijd het betere van het spel in de Euroborg, maar maakten op pijnlijke wijze kennis met een eeuwenoude voetbalwet toen Jesse van de Haar het jeugdteam van FC Utrecht brutaal op voorsprong zette. 

Gelukkig voor het publiek in Groningen liet de thuisploeg zich daardoor niet van de wijs brengen. Laros Duarte schoot op wonderschone wijze een vrije trap tegen de touwen, waarna Romano Postema het karwei afmaakte. FC Groningen blijft daardoor voor de tiende wedstrijd op rij ongeslagen en stijgt naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Overige uitslagen KKD:
Den Bosch - Cambuur 3-1
MVV - Top Oss 2-0
VVV - Telstar 2-1
De Graafschap - Jong PSV (afgelast)

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal of luister de aflevering op Spotify!