'Van kwaad tot erger: Barça loopt Argentijnse parel mis door perikelen'

'Van kwaad tot erger: Barça loopt Argentijnse parel mis door perikelen'

24-12-2023 12:55
53

FC Barcelona leek de beste papieren te hebben voor de komst van Claudio Echeverri, maar er is een kink in de kabel gekomen. De Catalanen hebben het geld niet om het Argentijnse toptalent over te nemen van River Plate, meldt Fabrizio Romano.

Mede door de financiële problemen wil Barça toekomstige wereldtoppers in een vroeg stadium vastleggen, als ze nog betaalbaar zijn. Echeverri paste aanvankelijk in dat profiel en de La Liga-titelhouder lag op poleposition. Volgens de transferexpert blijkt nu ook de zeventienjarige aanvallende middenvelder echter te duur.

Echeverri heeft nog maar een contract tot en met december 2024, waardoor River Plate aanstuurt op een transfer in januari. Nu Barça het geld niet heeft lijken Manchester City en Chelsea de favorieten voor zijn handtekening. "Echeverri heeft zijn passie voor Barça uitgesproken, maar Barça kan geen deal sluiten vanwege de Financial Fair Play-regels", zegt Romano bij Caught Offside. "Ze kunnen niet doorpakken. City en Chelsea hebben nu een betere kans om Claudio aan te trekken."

Barça verkeert ondanks de nodige financiële trucs nog altijd in zwaar weer. De Duitse krant Die Welt schreef zaterdag dat de UEFA overweegt om de Catalanen voor twee tot drie jaar uit te sluiten van de Champions League.

Echeverri maakte al bekend dat hij zijn contract bij River Plate niet zal verlengen. "Ik zou graag voor Barça spelen", zei hij onlangs. "Ik ben groot fan van Messi en zag hem spelen bij Barcelona, dus dat team draag ik al lange tijd een warm hart toe." In Argentinië wordt de jonge spelmaker zelfs 'de nieuwe Messi' genoemd.