Update: Barça maakt melding van komst supertalent voor 40 miljoen euro

Update: Barça maakt melding van komst supertalent voor 40 miljoen euro

25-12-2023 18:35 Laatste update: 18:35
42

FC Barcelona kan zomeraankoop Vitor Roque binnenkort op het trainingsveld verwachten. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Braziliaan werd deze zomer al gekocht, maar gaat zich in de komende 24 uur voor het eerst melden in Catalonië.

Voor een transfersom van veertig miljoen euro verzekerde Barça zich afgelopen zomer van de diensten van de aanvaller. Roque bleef nog een half jaar in Brazilië bij zijn club Athletico Paranaense spelen en daarna zou hij aansluiten bij de ploeg van Xavi. Op 1 januari is hij officieel speler van Barcelona en zal hij dus meetrainen. Roque is pas achttien jaar, maar hij stond al langer op de radar van de Spaanse top.

Wedden

Meer odds

Roque zal bij Barça nog hard zijn best moeten doen om met de club uitzicht te blijven houden op de titel. Girona en Real Madrid zijn inmiddels al zeven punten uitgelopen, waardoor Barça nu op een vierde plek staat. Die plaats geeft aan het eind van dit seizoen ook recht op een plekje in de Champions League. Barça hervat de competitie op 4 januari met een wedstrijd tegen Las Palmas. 

Update: Inmiddels heeft Barcelona de komst van Vitor Roque officieel gemaakt. Via de kanalen van de club wordt de Braziliaan als 'kerstcadeautje' aangekondigd. De eerste training van Barça staat op 28 december weer gepland en Roque zal daar waarschijnlijk aan deelnemen.