Eredivisie-smaakmaker heeft droom: 'Waarom zou Nederlands elftal onmogelijk zijn?'

Eredivisie-smaakmaker heeft droom: 'Waarom zou Nederlands elftal onmogelijk zijn?'

26-12-2023 15:50 Laatste update: 17:17
16

Tijjani Noslin barst van de ambitie. De aanvaller van Fortuna Sittard droomt in gesprek met ESPN hardop van het Nederlands Elftal, zijn ultieme droom. 

Noslin is dit seizoen een van de smaakmakers bij Fortuna. De vleugelaanvaller maakte tot dusver drie doelpunten dit Eredivisie-seizoen. Noslin heeft in Sittard nog een contract tot medio 2026, maar dat weerhoudt hem er niet van om al over de toekomst na te denken. "Wie weet komen er deze winter al, of aankomende zomer mooie dingen op mijn pad", zo vertelt hij aan ESPN

Noslin werd geboren in Amsterdam en groeide en spendeerde zijn jeugd op een steenworp afstand van de Johan Cruijff ArenA. Pas op relatief late leeftijd, in de zomer van 2021, maakte hij de overstap naar het profvoetbal. Na enkele maanden bij TOP Oss tekende hij een contract bij Fortuna. "Ik zal nooit vergeten dat ik broodjes bezorgde voor de Subway en onder de Johan Cruijff Arena doorreed", blikt Noslin terug. "Dan stond ik af en toe even vijf minuten stil bij het stadion om te zeggen dat ik daar over een aantal jaar zou gaan spelen. Als ik dit doel al heb kunnen halen, waarom zou het Nederlands elftal halen of in de Champions League spelen dan onmogelijk zijn? Jamie Vardy en Denzel Dumfries laten zien dat het kan."

Aan motivatie in ieder geval geen gebrek bij Noslin. "Als het mij niet lukt om deze doelen te behalen, dan wil ik tegen mijzelf kunnen zeggen dat ik er alles aan heb gedaan. Mijn ultieme doel is spelen voor Barcelona. Ik ben ervan overtuigd dat als je je optrekt aan een groot doel, je kans om daarbij in de buurt te komen alleen maar groter wordt."