'Barça vraagt salarisoffer van Lewandowski en wil cashen voor verdediger'

'Barça vraagt salarisoffer van Lewandowski en wil cashen voor verdediger'

27-12-2023 09:59
50

Het uitpuilende salarishuis hangt nog altijd als een molensteen om de nek bij FC Barcelona. De Catalanen moeten wederom snijden in de uitgaven en hopen daarbij op een salarisoffer van Robert Lewandowski. Ook de verkoop van een verdediger moet financiële lucht geven.

Volgens Diario SPORT hoopt Barça op medewerking van Lewandowski. De Poolse ster kwam in de zomer van 2022 over van Bayern München. Destijds werd afgesproken dat zijn salaris elk seizoen zou oplopen, zodat de Catalanen niet in de problemen zouden komen met de salarislimiet. Die problemen spelen echter nog steeds, waardoor de club de salarissen verder moet terug zien te dringen.

De La Liga-titelhouder wil daarom het contract van Lewandowski aanpassen. Dat Barça-preses Joan Laporta een goede relatie heeft met zaakwaarnemer Pini Zahavi moet daarbij helpen. Lewandowski wil zelf ook niets liever dan zijn tot medio 2025 lopende contract uitdienen. Hoewel de 35-jarige spits de laatste maanden iets minder op schot is, zijn beide partijen nog steeds gelukkig met elkaar.

Naast 'vriendschappelijke aanpassingen' in spelerscontracten overweegt Barça ook een grote uitgaande transfer te realiseren. De mogelijke terugkeer van Chadi Riad, die momenteel wordt verhuurd aan Real Betis, maakt de weg vrij voor de verkoop van een verdediger. Andreas Christensen en Jules Koundé gelden als de belangrijkste kandidaten om een flinke som in het laatje te brengen, weet SPORT. Steunpilaar Ronald Araujo mag in ieder geval niet weg.

Meerdere media meldden al dat Barça onder de indruk is van de ontwikkeling van Riad. Mocht Real Betis gebruik maken van de optie om hem definitief in te lijven, dan wil de Spaanse kampioen meteen een terugkoopclausule van zeven miljoen activeren.