Kersverse wereldkampioen Man City rekent na rust af met moedig Everton

27-12-2023 23:10 Laatste update: 23:13
19

Manchester City heeft vijf dagen na de eindzege op het WK voor clubs met de nodige moeite gewonnen bij Everton: 1-3. De kersverse wereldkampioen kwam achter op Goodison Park, maar knokte zich, mede dankzij een zeer fraai doelpunt van Phil Foden terug.

City won afgelopen vrijdag nog met 4-0 van Fluminense. Dat deed het in Saudi-Arabië. Met de verre reis in de benen trad het om 21.15 uur aan tegen Everton, dat zich vanaf moment één kranig verweerde tegen de Engelse landskampioen. De ploeg van Sean Dyche kwam zelfs op voorsprong. Daarbij werd het wel geholpen door City, dat maar liefst drie grote fouten maakte voorafgaand aan de goal van Jack Harrison.

Het balbezit was (logischerwijs) voor The Citizens, maar voor rust slaagde Pep Guardiola en co. er maar niet in om Everton-goalie Jordan Pickford te verschalken. Daar slaagde Foden, acht minuten na de theepauze, wel in. De linkspoot haalde verwoestend uit, liet Pickford kansloos en vond het net.

Na de 1-1 ging City opzoek naar de voorsprong. Everton kon het niet meer belopen en veroorzaakte ruim tien minuten na het doelpunt van Foden een strafschop. Julian Álvarez ging achter de bal staan, en scoorde. In de slotfase liepen de bezoekers via Bernardo Silva nog uit naar 1-3. City klimt door de zege naar de vierde plaats. Het heeft nu vijf punten minder dan koploper Liverpool. Wel speelde het één wedstrijd minder.