Cancelo: 'De Jong zonder enige twijfel de speler die mij het meest heeft verrast'

Cancelo: 'De Jong zonder enige twijfel de speler die mij het meest heeft verrast'

28-12-2023 14:50
63

João Cancelo wist niet wat hij zag toen hij voor het eerst bij FC Barcelona samenspeelde met Frenkie de Jong. De Portugese vleugelverdediger vindt de Nederlander erg speciaal, en wijst hem aan als de speler die hem het meest heeft verrast. 

Cancelo was eerder al lyrisch over De Jong, en doet dat nu nogmaals. Bij de podcast 1PARA1 blikt de verdediger terug op zijn komst naar Barcelona. "Ik was altijd fan van de club, ik ben ook opgegroeid met de gouden generatie van 2009. Mijn idolen spelen hier."

Al snel gaat het over zijn naamgenoot én landgenoot João Félix, die net als De Jong veel indruk op hem heeft gemaakt. "Félix, dat is een natuurtalent. Er is denk ik sowieso veel talent in Portugal, maar Félix is volgens mij een speler die echt een verschil kan maken."

Het meest lovend is hij echter over zijn teamgenoot uit Nederland. "Frenkie de Jong is zonder twijfel de speler die mij het meeste heeft verrast. Ilkay Gündogan is ook een ster, maar hem kende ik al (verwijzend naar hun gezamenlijke tijd bij Manchester City), maar als je met Frenkie traint, of je ziet hem trainen, dan dringt het tot je door dat hij echt wat extra's heeft."